FAQ

De ce Solution Surfers?

Surferii au un mod aparte de a merge înainte. Ei se folosesc într-un mod abil și foarte elegant de forța deja existentă a valurilor.

Un număr mare de profesioniști ca manageri, practicieni, sau șefi de proiect au învățat să aplice aceleași principii pentru a își atinge obiectivele profesionale cu mai multă consecvență și cu mai puțin efort.

Prin aplicarea principiilor abordării orientate pe soluții, SolutionSurfers permite o rezolvare mai rapidă a provocărilor și un progres zilnic și durabil către un viitor preferat.

Cum este diferită abordarea orientată pe soluții?

“A vorbi despre probleme creează probleme – a vorbi despre soluții creează soluții”Steve De Shazer.

Orientarea pe soluții și a face mai mult din ceea ce deja merge bine este deseori o metodă mai rapidă și mai eficientă decât analizarea problemelor, a dificultăților și a cauzelor acestora. Această abordare poate duce la rezultate mai durabile și la o schimbare în modul de dezvoltare continuă a clientului.

Prin urmare, coachii orientați pe soluții adresează un set de întrebări ajutătoare construirii soluțiilor, cum ar fi:

 • Pe o scară de la 1 la 10, unde vă aflați pe calea către obiectivul dumneavoastră?
 • Ce v-a fost deja de ajutor pentru a urca pe această scară?
 • Să presupunem că aveți 10; Cum ar face acest lucru diferența? Cine ar observa?
 • În trecutul apropiat, când au avut loc momentele care au atins 10? Cum ați reușit acest lucru?
 • Cum veți ști că ați urcat un punct pe scara dumneavoastră?

Aflați mai mult despre arta de a adresa întrebări orientate pe soluții în cadrul unui coaching scurt

Ce este Brief-Coaching?

Brief Coaching înseamnă a fi scurt și la obiect, dar și eficient. De obicei, Brief Coaching permite clienților să decoleze și să revină pe drumul cel bun în câteva sesiuni. Rata de succes a Brief Coaching este la fel de mare ca cea a altor abordări de coaching. Brief Coaching folosește un set elaborat de instrumente de coaching și aplică anumite supoziții extrem de eficiente. Instrumentele și supozițiile Brief Coaching sunt rezultatul a peste 25 de ani de studii practice în domeniul căutării celor mai bune soluții pentru susținerea schimbărilor rapide și de lungă durată. Această abordare implică o schimbare drastică de paradigmă către intervențiile bazate pe soluții și, prin urmare, mai este cunoscută sub denumirea de coaching orientat pe soluții.

 • Brief Coaching accentuează importanța de a considera fiecare client un expert în găsirea propriilor soluții.  Această abordare scoate la suprafață și apoi se bazează pe resursele și punctele forte ale clientului.
 • Brief Coaching se concentrează pe direcționarea atenției clientului către acele momente sau activități care deja funcționează așa cum acesta își dorește. Ajută clientul să identifice acel lucru ce face ca acea activitate sau acțiune să funcționeze și îl îndeamnă să repete mai des acest lucru.
 • Brief Coaching explorează cu mare atenție modalitatea în care clientul dorește ca viața lui să fie diferită și acordă atenție remarcării de către client a pașilor următori pe drumul către ținta dorită.

În caseta cu comori puteți să găsiți materiale ce v-ar putea fi de folos: articolecărți și video. De asemenea, ați putea să participați la unul din atelierele de introducere în această nouă abordare.

Este cursul acesta de coaching potrivit pentru mine?

Vă sugerăm să analizați cu atenție fiecare tip de coaching și fiecare școală de coaching înainte de a vă decide. Căutați un curs care:

 • vă oferă o abordare de coaching cu care vă simțiți confortabil
 • vă oferă obiective pe care doriți să le atingeți și
 • se potrivește stilului dumneavoatră de învățare.

Programul nostru de PURE Brief Coaching este diferit deoarece se concentrează aproape integral pe învățarea din mers. Participanții la cursul nostru pun în practică, în grupuri mici, coachingul scurt în situații asemănătoare cu viața reală. Membrii catedrei noastre vă ajută să reflectați asupra experienței dvs. de coaching și să vă îndreptați atenția asupra a ceea a decurs bine pentru dumneavoastră și pentru clienții dvs. Mărimea catedrei noastre garantează un suport maximum și oportunități de învățare pentru persoanele fizice.

Abordarea Brief Coaching este simplu de învățat și participanților le este ușor să pună în practică instrumente aferente.

Acest curs de PURE Brief Coaching este folositor pentru mine, chiar dacă nu doresc să devin un coach profesionist?

Mai mult de 60% dintre participanții noștri sunt manageri, șefi de echipe sau directori de resurse umane în cadrul unei organizații. Beneficiul pe care l-au avut în urma participării la acest curs s-a văzut prin îmbunătățirea stilului de comunicare și de conducere și prin învățarea unei abordări pozitive asupra schimbărilor din viață în general. Posibilitățile de a aplica principiile Solution Focused sunt nelimitate.

Ascultați mărturiile participanților noștri.

Ce ne puteți spuneți despre certificare?

Un număr tot mai mare de clienți corporatiști cer coachilor să dețină un certificat. Cursul nostru vă oferă posibilitatea de a obține un certificat recunoscut internațional emis de Federația Internațională de Coaching (ICF), cea mai mare asociație independentă și non-profit de coaching.

Ca o alternativă la a urma un program de training de coaching acreditat ICF, certificarea ICF poate fi obținută și prin depunerea unui dosar de aplicare direct către ICF, urmată de o examinare ICF.

Aș putea să trăiesc din Brief-Coaching?

O întrebare foarte importantă! Coachii care practică Brief Coaching, în general, se întâlnesc cu clienții doar pentru câteva sesiuni. Succesul practicării Brief Coachingului depinde mai degrabă de reputația dvs. de a fi scurt și la obiect dar și eficient, decât de crearea unor relații de coaching pe termen lung.

Astfel, clienții dumneavoastră economisesc timp, efort și bani. Dar competențele Brief-Coaching pot fi, de asemenea, foarte eficiente atunci când sunt integrate în relații de coaching de durată.

Dezvoltarea unei practici în coaching necesită timp. Majoritatea absolvenților cursurilor noastre Brief-Coaching au început prin oferirea unui mixt de servicii,  coachingul fiind doar o sursă de venit suplimentar. Majoritatea coachilor integrează abordările Brief-Coaching în alte cursuri, în consultanță,în marketing, etc. și  astfel își cresc eficiența.