about-solution-focus

Abordarea orientată pe soluții s-a dovedit a fi o abordare foarte puternică și de succes atunci când trebuie să se facă față problemelor, schimbărilor sau complexității unei situații. Aceasta transformă coachingul, consultanţa, managementul şi conducerea organizaţiilor peste tot în lume. Abordarea noastră dă valoare simplității în interacţiune şi are ca obiectiv să descopere “ce  anume funcţionează” într-o situaţie dată, simplu şi practic. Concentrarea atenţiei asupra a ce se dorește, ce merge bine,  pe progresul practic conduce la o modalitate pozitivă şi pragmatică de a lucra cu persoane şi organizaţii, la o cultură de cooperare creând rezultate de lungă durată.

Bazele  abordării orientate pe soluții au fost puse de către Steve de Shazer și Insoo Kim Berg. Munca lor terapeutică a început la sfârșitul anilor ´70 cu “Terapia de scurtă durată” și mai târziu cu “Terapia Orientată pe Soluții”.

În prezent, această abordare a fost dezvoltată și în alte domenii de activitate precum coaching, management și consultanță. Accentul se pune pe găsirea de soluții de durată plecând de la competențe și puncte forte și recunoscând semnele de progres.

Precum surferii pe ocean, SolutionSurfers naveghează pentru a atinge direcția dorită folosindu-se de forțele progresive.

Apăsați aici pentru a accesa Întrebări frecvente din secțiunea Abordarea orientată pe soluții.